integratieve therapie

 

In de integratieve benadering staat de mens centraal en niet de methode. Verschillende psychotherapeutische technieken (w.o. moderne hypnotechnieken en EMDR) worden gecombineerd in een behandelplan dat wordt toegesneden op jouw persoonlijke klachten, wensen en mogelijkheden.

Soms zijn een paar verhelderende gesprekken voldoende, al dan niet gecombineerd met op de ervaring gerichte oefeningen. Soms heb je een verandering van gedrag nodig en begeleiding om die verandering te oefenen en vast te houden. En soms heb je een innerlijke verandering nodig op een dieper niveau, waardoor je het leven anders gaat ervaren, meer in overeenstemming met wie je wilt zijn. 

Het kan ook zijn dat  je niet precies weet waar je last van hebt. Of dat schaamte of schuldgevoelens het moeilijk maken om over je probleem te praten. Steun staat altijd voorop. Daarnaast help ik je om de regie over je leven zo snel mogelijk weer in eigen hand te nemen.  In alle gevallen kijk ik met jou naar wie je bent en wat je nodig hebt.

In veel gevallen gaat het om een kortdurend behandelingstraject. Vaak zijn vijf tot acht sessies al voldoende, maar meer of minder kan uiteraard ook. Indien nodig begeleid ik ook voor langere tijd. Complex trauma vraagt om een meer langdurige behandeling.